Arne Slot voegt oud-Ajacied met verleden in Liverpool toe aan staf

De voorbereiding van Liverpool is al in volle gang. Alleen enkele topspelers moeten zich nog aansluiten bij de selectie van Arne Slot. Met welke spelers en stafleden de trainer het uiteindelijk exact gaat doen dit jaar, is nog niet bekend. Wel voegt Slot een opmerkelijke naam toe aan zijn staf. Een oud-Ajacied.

Welke oud-Ajacied wordt de nieuwe assistent van Arne Slot bij Liverpool?

John Heitinga wordt de nieuwe assistent-trainer van Arne Slot. De veertigjarige keert terug in de stad Liverpool, waar hij al eerder vijf woonde. Toen speelde hij nog voor aartsrivaal Everton. 

Afgelopen seizoen was Heitinga nog assistent bij West Ham United. Nadat hoofdtrainer David Moyes vertrok, besloot de oud-voetballer ook de Londense club te verlaten. 

Nederlanders bij Liverpool

Met Heitinga als toevoeging wordt het Nederlandse plaatje steeds groter. Zo speelden Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch al in de Engelse havenstad. Met Slot als trainer werd het nog meer Nederlandser getint. Hij nam vanuit Rotterdam assistent Sipke Hulshoff, keeperstrainer Fabian Otte en performance coach Ruben Peeters mee. 

De trainerscarrière van John Heitinga

Zijn carrière als trainer begon Heitinga in de jeugd van Ajax. Hij stroomde steeds verder binnen de club. Via Jong Ajax bereikte Heitinga het eerste elftal van de Amsterdamse voetbalclub. Na het vertrek van Alfred Schreuder, werd hij namelijk interim-trainer in januari 2023. Het waren moeilijke tijden als hoofdcoach.

Nederlanders in de Premier League

De Premier League, door velen gezien als de beste competitie ter wereld, stroomt steeds verder vol met Nederlanders. Dat komt door Liverpool, maar ook zeker door het Manchester United van Erik Ten Hag.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers