Zo veel verdiende Danny Makkelie tijdens het WK in Qatar

De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie was ook actief op het WK2022 in Qatar. Inmiddels weten we via Spaanse media hoeveel de scheidsrechters betaald kregen. Daarom kunnen we ook berekenen hoeveel Danny Makkelie verdiende tijdens het WK.

Zoveel verdiende Danny Makkelie tijdens het WK voetbal 2022

Vóór het WK maakte de FIFA bekend dat iedere geselecteerde scheidsrechter sowieso $ 70.000,- aan startvergoeding kreeg, dus die kunnen we vast noteren voor Makkelie. Daarnaast is nu bekend dat de scheidsrechters per groepswedstrijd $ 3.000,- mochten ontvangen. Aangezien Danny Makkelie tijdens het WK 2 groepswedstrijden (Spanje-Duitsland en Argentinië-Polen) floot mag hij dus nog $ 6.000,- noteren. Daarmee verdiende Makkelie in totaal $ 76.000,- oftewel zo'n 71.500 euro tijdens het WK.

Wat verdienden de assistenten van Makkelie?

Met scheidsrechter Makkelie werden de Nederlandse assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries opgeroepen. Zij kregen ieder een startpremie van $ 25.000,- en een wedstrijdpremie van $ 2.500,-, waarmee zij ieder $ 30.000,- (zo'n 28.200,-) mee naar huis namen. Nu is dat niet slecht verdiend, maar nog een schijntje in vergelijking met wat de voetballers kunnen verdienen.