Feyenoord-fan geëmotioneerd na boodschap Brad Jones

Feyenoord kan dit weekend voor het eerst sinds 2017 weer kampioen worden. Toen waren Dick Heintz en zoon Oliver erbij. Zij zijn woonachtig in Sydney, maar maakten de wereldreis om hun club kampioen te zien worden tegen Excelsior. Helaas gebeurde dat toen niet, maar een week later was het wel raak. Deze luxe heeft Heitz ditmaal niet, toch?

De fan vliegt namelijk woensdag weer terug naar Australië. Feyenoord is afhankelijk van puntverlies van PSV, die het zaterdag tegen Sparta opnemen, om zondag uit in Kralingen kampioen te worden: "Ik ga ervan uit dat onze vrienden van Spangen ons zaterdagavond een goede dienst bewijzen", vertelt Heintz aan ESPN. Maar mocht het dit weekend niet gebeuren, mist hij dan de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles? "Ik heb kaartjes, maar ik vlieg woensdag terug. Mijn werkzaamheden zijn ook in Sidney, maar het Feyenoordbloed komt dan wel bovendrijven. Ik moet even goed met het thuisfront overleggen." Na een beetje doorvragen komt uit echter toch met een conclusie: "Nee, ik ga niet terug."

Samen vieren

In 2017 hadden Dick en zijn zoon, die er deze keer niet bij is deze keer vanwege twee gescheurde kniebanden, het geluk dat zij in het hotel overnachtten waar de Feyenoord-selectie feest kwam vieren. Daar spraken zij ook met Brad Jones, de toenmalige Australische doelman van de Rotterdammers. "Dat was echt een geweldige avond. Hij herkende Oliver ook, net als een aantal andere spelers. Helaas heb ik daarna geen contact meer met hem (Jones, red) gehad."

Daar kwam tijdens het interview echter verandering in. Jones had een videoboodschap ingesproken voor Heintz en dat deed wat met de Feyenoord-supporter.