Steijn komt regelmatig in 'wat-als-modus': "Bij mijn Ajax zou Mühren hebben gescoord"

Maurice Steijn stelt dat hij met opgeheven hoofd door de voordeur kon vertrokken bij Ajax. De vijftigjarige coach is tegelijkertijd van mening dat hij weinig geluk heeft gehad.

Daags na de 4-3 nederlaag bij FC Utrecht eind oktober maakte Steijn zijn vertrekwens kenbaar bij interim-directeur Jan van Halst en commercieel directeur Menno Geelen. "Die vroegen me de beslissing te heroverwegen. 'Neem je tijd'. Toen is Van Gaal nog op de lijn gekomen, heb ik Henk ten Cate om advies gevraagd, maar mijn besluit stond vast. Hoewel het veel pijn deed, mijn missie, de mooiste uitdaging uit mijn leven mislukte", zo vertelt Steijn in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

"Voor mezelf kon ik toch met opgeheven hoofd door de voordeur vertrekken", voegt de Haagse trainer eraan toe. "De fans van Ajax, ze bleven me tot de laatste minuut steunen. Hoe anders zou het zijn geweest als ik was doorgegaan en de resultaten bij Brighton en PSV de directie hadden verplicht mij een week later te moeten ontslaan? Nee, dat wilde ik mezelf en een fantastische club als Ajax niet aan doen".

Steijn komt regelmatig in de 'wat-als-modus'. "Die makkelijke reeks komt dan langs. Weet je: bij mijn Ajax zou Robert Mühren in die één tegen één met Ramaj hebben gescoord voor Volendam en Heerenveen ook in plaats van die bal op de paal te schieten. Zo voel ik het nog steeds. Je ziet wel dat het elftal niet veel verschilt met het team onder mijn leiding. Voor Ajax en John van 't Schip ben ik blij dat ze zo’n goede reeks hebben neergezet".

"Echt, ik gun Ajax het allerbeste. Het blijft een geweldige club. Binnenkort ga ik zeker een wedstrijd bezoeken in de Johan Cruijff ArenA. Of ik ooit nog zo'n kans bij zo'n grote club krijg? Hoewel het nooit een eerlijke kans is geweest bij Ajax, zal ik eerst een stap terug moet doen en me opnieuw moeten waarmaken. Daartegenover staat dat ik ook weet dat we met een Ajax-elftal zoals ik voor ogen had met PSV en Feyenoord om de hoofdprijzen hadden gespeeld. Mits gesteund door een stabiel functionerend driemanschap met een algemeen directeur en directeur voetbalzaken", aldus Steijn.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers