'Santiago Giménez was 'één stap verwijderd' van droomtransfer'

Het scheelde niet veel of Feyenoord-spits Santiago Gimenez vertrok uit Rotterdam deze zomer. Er was veel interesse in de Mexicaan vanuit verschillende topcompetities en één Spaanse topclub was zelfs erg dichtbij de komst van de 22-jarige goalgetter.

Stuk gelopen transfer

Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio schrijft dat Atlético Madrid erg gecharmeerd was van Gimenez: "Zelfs Diego Simeone was onder de indruk van de prestaties van Giménez”. De trainer zag in de Mexicaan zijn nieuwe toekomstige spits en daarbij zou hij zelfs de hulp van Giménez zijn jeugdidool Radamel Falcao ingeschakeld hebben. De oud-spits van Atlético was naast de vader en de zaakwaarnemer van Gimenez te vinden aan de onderhandelingstafel. 

‘Ook Engelse club deed poging’

Maar uiteindelijk ging de transfer op Deadline Day niet door.  Di Marzio laat weten dat de Feyenoord-spits maar “één stap verwijderd” was van zijn droomtransfer, maar door de 'krappe deadlines' ging het feest niet door. Atlético was niet de enige club die op het laatst een poging waagde voor de gewilde aanvaller die in augustus zijn contract verlengde bij Feyenoord tot 2026. Ook West Ham United deed nog een vergeefse poging op Deadline Day.