Frenkie de Jong gaat in op uitnodiging stagiair en duikt op bij voetbalschool in Tanzania

De 21-jarige Daan Zwierink loopt momenteel twee maanden stage bij een voetbalschool in Tanzania. Wat hij in zijn laatste week van zijn stage meemaakte, overstijgt alles. Zwierink zag tot zijn grote vreugde op de Instagram-pagina van Frenkie de Jong dat de speler van FC Barcelona in het land was en dus nodigde Zwierink hem uit voor een bezoekje aan de voetbalschool. Dat Frenkie ook echt kwam, had hij echter nooit verwacht. 

"Ik kwam per toeval de foto tegen van Frenkie en zag dat hij in de buurt van Arusha was. Ik herkende het gebied op de foto. Ik twijfelde geen moment om het uit te nodigen. Ik plaatste een reactie onder de foto. Wie niet waagt, wie niet wint. Niet veel later gaf hij een like op mijn reactie, maar dat hij echt zou komen wist ik toen nog niet," begint hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"Ik was op een andere locatie en kon het helaas niet meer redden. Balen, maar ook niet meer dan dat. Ik vind het hartstikke mooi dat hij de tijd heeft genomen om even langs te komen op de school. Hij heeft een rondleiding gekregen, is met iedereen op de foto gegaan en heeft even een balletje getrapt. Zijn komst heeft veel indruk gemaakt bij de kinderen."

Frenkie de Jong met de kinderen

Try the impossible ⚽️💪🏼

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong) op