Elftal van de Week: PSV, AZ, Heracles en NEC hofleverancier

Speelronde elf zit er weer op, tijd voor het Elftal van de Week. PSV, AZ, Heracles en NEC hebben ieder een dubbele afvaardiging. FC Utrecht, Vitesse en Go Ahead Eagles hebben één speler afgeleverd. 

Janis Blaswich (Heracles Almelo)

De 30-jarige sluitpost van Heracles was niet op een fout te betrappen na het 0-0 gelijkspel tegen koploper Ajax. Blaswich moest een aantal keer ingrijpen, maar deed dat het fraaist in de slotfase. Toen hij de kopbal van Dusan Tadic op het gladde kunstgras wist te redden met een katachtige reactie.

Jordan Teze (PSV)

Veel mensen zullen niet begrijpen waarom Jordan Teze niet eerder de kans heeft gekregen van Roger Schmidt. In de vorige wedstrijden stond Phillipp Mwene op die positie, waar hij geen bijster sterke indruk maakte. Na de oorwassing tegen Ajax (5-0) vorige week moest Schmidt wat veranderen. Het werd de rechtsback positie. De 22-jarige Teze zorgde tegen FC Twente (5-2) voor een assist op Eran Zahavi en was ook in de tweede helft gevaarlijk met diepgaande loopacties.

Noah Fadiga (Heracles Almelo)

Noah Fadiga mocht tegen Ajax (0-0) als rechtsbuiten beginnen. De 21-jarige Belg speelt voornamelijk als rechtervleugelverdediger of middenvelder, maar moest tegen Ajax zorgen voor defensieve zekerheid. En dat gaf hij. Daley Blind is nauwelijks gevaarlijk geweest in aanvallend opzicht en door de snelheid van Fadiga werd de linksback gedwongen om niet te ver naar voren te gaan. Fadiga was in de tweede helft nog bijna trefzeker maar schoot de bal op Pasveer.

Cas Odenthal (NEC)

Mede door de goal van Cas Odenthal is NEC na vier jaar terug in de Eredivisie. Hij maakte het eerste doelpunt in de finale van de play-off-wedstrijd tegen NAC. In de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (3-0) stond de centrale verdediger, samen met Iván Márquez zijn mannetje. Tegen gevaarlijke aanvallers als De Leeuw, Abraham en Ngonge hield Odenthal zich goed staande, waardoor de aanvallers van NEC de wedstrijd in hun voordeel konden beslissen.

Owen Wijndal (AZ)

Owen Wijndal had een belangrijke rol in de 3-2 zege op hekkensluiter PEC Zwolle. De 21-jarige linksback hoopte net als zijn maatjes Boadu en Stengs op een mooie transfer afgelopen zomer. Door zijn blessure kwam het niet zover. Nu is hij aanvoerder van AZ en moet hij de kar trekken. Tegen PEC Zwolle lukte dat door een assist op Dani de Wit te geven. Bij de 3-2 schoot Wijndal op de keeper waardoor Pavlidis uiteindelijk voor de overwinning kon zorgen.

Lasse Schöne (NEC)

Oud, maar nog niet versleten: zo kan het controlerende blok op het middenveld van NEC getypeerd worden. Schöne voelt zich als een vis in het water naast Edgar Barreto. NEC won met 3-0 van FC Groningen.

Iñigo Cordoba (Go Ahead Eagles)

De sublieme comeback van Go Ahead Eagles (eerst 0-2 achter en later 1-3) tegen Fortuna Sittard (4-3) was voor een aanzienlijk deel te danken aan Cordoba. Weer was de Spanjaard onvermoeibaar en weer had hij een groot aandeel in de drie punten. Cordoba was de maker van de 3-3.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)

Op eenzame hoogte, dit Eredivisie-weekend: Ramselaar loodste FC Utrecht met een hattrick langs Willem II (5-1). Het roept de vraag op wat het plafond van de oud-PSV'er nu echt is.

Yorbe Vertessen (PSV)

De ruwe diamant van PSV nam zijn ploeg zaterdag bij de hand tegen FC Twente. Met twee goals was hij goud waard voor de Eindhovenaren, die nog veel plezier aan Vertessen kunnen beleven.

Vangelis Pavlidis (AZ)

Eindelijk kon Pavlidis eens breeduit lachen in het shirt van AZ. De Griek heeft een moeizame start achter de rug in Alkmaar, maar betaalde het vertrouwen met twee goals tegen PEC Zwolle (3-2) dubbel en dwars uit.

Loïs Openda (Vitesse)

Op de één-na-laatste dag van oktober stond Openda weer op bij Vitesse. De onbetwiste aanvalsleider van de Arnhemse ploeg wordt steeds belangrijker en staat nu op vijf competitiegoals. Tegen Heerenveen scoorde Openda twee doelpunten in de 1-2 gewonnen wedstrijd.