Bergwijn en Brobbey onzeker voor Europa League-clash met AEK Athene

Het is nog maar de vraag of Brian Brobbey en Steven Bergwijn donderdagavond inzetbaar zijn tegen AEK Athene. Ajax-trainer John van 't Schip weet nog niet of de twee aanvallers in actie kunnen komen in de allesbeslissende Europa League-clash.

Brobbey kreeg na het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam (2-1) van afgelopen zaterdag last van een hamstring. "Brobbey is afwachten, maar we hebben twee rustige dagen gehad waarin enkele spelers hebben kunnen herstellen", zo laat Van 't Schip voor de camera van Ajax TV weten.

Ook Bergwijn kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Sparta. Van 't Schip: "Bergwijn is nog onzeker, maar ik verwacht dat hij erbij is donderdag. Anton Gaaei is op de weg terug en lijkt ook beschikbaar".

Bij een overwinning op AEK Athene gaat Ajax door in de Conference League. Een gelijkspel of nederlaag betekent Europese uitschakeling voor de Amsterdammers. "Willen we doorgaan in Europa, dan moeten we winnen. Het is voor Ajax belangrijk, maar ook voor de ontwikkeling van de jongens. Ze spelen in Europese wedstrijden onder andere omstandigheden en met een andere druk. Hoe meer je dat soort wedstrijden speelt, hoe beter voor ze", aldus de coach van Ajax.