Dit zijn de statistieken van de Feyenoord-aanwinsten

Feyenoord shopte er in de zomerse transferperiode op los. In totaal kwamen er acht nieuwelingen naar De Kuip. Tijd om de statistieken van de aanwinsten op een rijtje te zetten.

Marcus Pedersen (transfersom: 1 miljoen)

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsachter kwam Feyenoord uit bij Marcus Pedersen. De Noor kwam tot nu toe elf keer in actie en was daarin goed voor twee assists. De rechtsachter pakte twee keer geel.

Gernot Trauner (transfersom: 1 miljoen)

Om de achterhoede te versterken haalde Feyenoord afgelopen transferperiode Gernot Trauner naar Rotterdam. Samen met Marcos Senesi vormt de Oostenrijker het hart van de verdediging. Dat doet het duo goed, wat want Feyenoord incasseerde dit seizoen nog geen enkele tegentreffer als Senesi en Trauner centraal achterin stonden. Trauner kwam dit seizoen al negen keer in actie voor Feyenoord.

Frederik Aursnes (transfersom: 450 duizend)

Op het middenveld kwam Fredrik Aursnes als nieuwkomer bij Feyenoord. De Noor wordt gezien als een stille kracht in het elftal van Arne Slot en kwam dit seizoen al vijf keer in actie voor Feyenoord.

Ofir Marciano (transfersom: transfervrij)

Met het transfervrije vertrek van Nick Marsman naar Inter Miami, moest Feyenoord opzoek naar een nieuwe tweede doelman. In die zoektocht kwam het uit bij Ofir Marciano. De Israëliër mocht dit seizoen al twee keer onder de lat plaatsnemen en incasseerde drie doelpunten en hield één keer zijn doel schoon.

Alireza Jahanbakhsh (transfersom: onbekend)

Na het vertrek van Steven Berghuis naar Ajax, moest Feyenoord opzoek naar een nieuwe rechtsbuiten. Daarin kwam het uit op een oude bekende van Arne Slot; Alireza Jahanbakhsh kwam over vanuit Engeland. Na acht wedstrijden staat de teller van Jahanbakhsh op drie doelpunten en één assist.

Guus Til (transfersom: huur)

Na een tijd in de vergetelheid te zijn beland, keerde Guus Til op huurbasis terug naar Nederland. Bij Feyenoord liet de middenvelder zich gelijk gelden, door in zijn eerste drie wedstrijden vijf keer te scoren. In totaal staat de teller van Guus Til na elf wedstrijden op zeven doelpunten.

Reiss Nelson (transfersom: huur)

Feyenoord stuntte op de laatste dag van de transferperiode door Reiss Nelson te huren van Arsenal. De aanvaller moet door een liesblessure nog altijd wachten op zijn debuut voor Feyenoord.

Cyriel Dessers (transfersom: huur + optie tot koop)

Op diezelfde dag kwam ook Cyriel Dessers naar Rotterdam-Zuid. In de zoektocht naar een nieuwe spits kwam Feyenoord uit bij de ex-topscorer van de Eredvisie. Bij zijn rentree in Nederland liet Dessers zich gelijk gelden. In de met 0-4 gewonnen topper tegen PSV was de invaller in vijf minuten goed voor een assists en doelpunt.