Ajax wil een oud-speler terughalen en doet bod

Er is niet veel geld in Amsterdam voor transfers deze zomer. Toch kan Ajax wel wat versterking gebruiken. Nu komen ze een oude bekende tegen op de transfermarkt. Ajax kan hem kosteloos overnemen en hij is heel dichtbij een terugkeer.

Welke oud-speler gaat terug naar Ajax?

Het gaat om Bertrand Traoré. De vleugelaanvaller is transfervrij na zijn vertrek bij Aston Villa. De Telegraaf meldt dat ze in de Johan Cruijff ArenA goede hoop hebben de 28-jarige uit Burkina Faso terug te halen. Zowel trainer Farioli als technisch directeur Alex Kroes denken dat hij een goede versterking is voor het team. 

Zijn eerste tijd bij Ajax

In het seizoen 2016/17 speelde de aanvaller voor Ajax. Chelsea verhuurde hem aan de Amsterdammers. Het was een fantastisch jaar voor Ajax. Ze behaalde de finale van de Europa League, die uiteindelijk werd verloren van Manchester United. Ook speelde hij al eerder voor Vitesse.

Daarna kwam Traoré voor Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en Villarreal uit. "Toen ik wegging, heb ik gezegd dat ik ooit nog een keer terug wilde keren bij Ajax", liet Traoré niet zo lang geleden nog weten op de Ajax-website. "We gaan zien hoe het gaat lopen, je weet het nooit in het voetbal."

Transferupdates Ajax

Bekijk hier alle updates rondom de transferzomer van Ajax.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers