Zieke Christian Gyan laat van zich horen: 'Ben NIET stervende'

Deze week kwam het nieuws dat voormalig Feyenoorder Christian Gyan (43) ongeneselijk ziek is naar buiten. Gyan zou op korte termijn kunnen overlijden. Volgens de oud-voetballer ligt dat toch even anders. Via social media weerlegt Gyan de uitspraken over zijn gezondheid.

Het AD bracht deze week naar buiten dat het zo slecht met de gezondheid van Gyan gesteld was dat Feyenoord al bezig was met een waardig afscheid voor de cultheld. Gyan speelde tussen 1997 en 2007 voor Feyenoord en maakte deel uit van het team dat in 2002 de UEFA Cup won. 

Gyan niet stervende

Via Facebook reageert Gyan voor het eerst op het nieuws rondom zijn gezondheid. "Er gaat nieuws rondom mijn gezondheid rond, zonder mijn toestemming. Zoals jullie weten ben ik al een tijdje ziek, maar ik voel me prima en ik ben NIET stervende", benadrukt de Ghanees. Dus alsjeblieft, er is geen reden tot paniek. Ik heb respect voor de doctoren, maar jullie kennen me allemaal: ik ben een man van geloof! Daarom geloof ik dat het beter zal gaan." Gyan sluit af met een citaat uit de Bijbel: 'Wat vanuit menselijk perspectief onmogelijk is, is mogelijk bij God.' "Dus alsjeblieft, bid voor me dat ik genezen word. Bedankt allemaal, mijn vrienden."

Gyan geliefd in Rotterdam

Dat Gyan nog altijd zeer geliefd is in Rotterdam bleek in 2018 wel. Toen zat de Ghanees financieel aan de grond en doneerde Het Legioen tienduizenden euro's om hem te helpen. Na zijn carrière als voetballer werkte Gyan in de Rotterdamse haven, maar door epileptische aanvallen moest hij daar noodgedwongen mee stoppen.