BREEK! Sergio Padt levert aanvoerdersband in en reageert op treinincident

Sergio Padt levert zijn aanvoerdersband in bij FC Groningen. Dat laat hij weten aan RTV Noord. De doelman ligt onder vuur nadat hij zondag een conducteur in de trein zou hebben bespuugd en een beveiliger zou hebben geslagen. Ook heeft hij gereisd zonder geldig vervoersbewijs. 

Padt had naar eigen zeggen een kaartje, maar wist niet dat hij die moest scannen. "Als je niet zo vaak met de trein reist, ben je daar soms wat onhandig mee", zegt de sluitpost in gesprek met het bovenstaande medium. "Ik was in de veronderstelling dat ik een geldig kaartje had en dacht dat ik in mijn recht stond."

"Daarna heb ik mij stom gedragen en dat is ontzettend dom geweest en niet goed te keuren", laat hij weten over het incident, dat plaatsvond nadat bleek dat Padt zijn kaartje niet had gescand. De keeper heeft daarom besloten zijn aanvoerdersband in te leveren. "Als je je zo gedraagt zoals ik mij gisteren heb gedragen, vind ik niet dat je de aanvoerdersband mag dragen."

Straf Groningen

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, heeft maandagavond bij Veronica Inside laten weten dat de club Padt alleen bestraft met een boete. Hij wordt niet uit de selectie gezet.