Na Kudus ook deze Ajax WK-ster prooi voor de Premier League?

Verdedigende Ajax-middenvelder Edson Álvarez is weer thuis na het WK met het Mexicaans elftal. Na uitschakeling in de groepsfase heeft Álvarez weer tijd voor andere zaken zoals transferzaken. Engelse media berichten namelijk dat Chelsea weer in de markt is en hem deze winter over wil nemen.

Chelsea wil Edson Álvarez nog steeds overnemen

Chelsea heeft een probleem. Het contract van N'Golo Kante loopt af. De speler heeft nog niet bijgetekend en er gaat een sterk gerucht dat hij aan het eind van het seizoen transfervrij over wil stappen naar Barcelona. Daarom wil Chelsea in de winter een versterking halen op het middenveld. Nadat Ajax in de zomer een transfer blokkeerde wil Chelsea nu een poging doen om Ávarez in de winter transferperiode alsnog naar Londen te halen. 

Wil Ajax meewerken aan een transfer?

Na de hectische transferperiode in de zomer van 2022 was Álvarez erg teleurgesteld in de leiding van Ajax. Omdat de club al veel spelerswisselingen had en men coach Schreuder de verdere voorbereiding wilde laten doen verkocht men resoluut 'neen' toen Chelsea zich met een bod van 50 miljoen euro in de ArenA meldde. Álvarez zelf kon bij Chelsea vier keer zo veel verdienen, maar zag die kans dus door zijn neus geboord worden. In de media liet de Ajacied toen weten dat hij per sé weg wilde en hij eiste dat de Ajax-directie in gesprek ging met geïnteresseerde partijen. 

Sinds het seizoen 2022-2023 begon heeft de middenvelder in totaal 19 wedstijden voor Ajax gespeeld en daarin 1 goai, 2 beslissende assists en 8 gele kaarten verzameld. Volgens transfermarkt.nl is de marktwaarde van Álvarez momenteel 35 miljoen euro. Een bod van rond de 50 miljoen euro zou dus een fikse winst voor Ajax betekenen. Zou men in de winterstop de poot stijf houden en ruzie met hun speler riskeren of toch de winst pakken en cashen door de WK-optredens van Álvarez en misschien wel Kudus?