Architect wil nieuw stadion Feyenoord in 2023 openen: "Een waar icoon voor Rotterdam"

Feyenoord zal in 2023 haar eerste wedstrijd kunnen spelen in het nieuwe stadion. Althans, zo optimistisch is architect David Gianotten wel in gesprek met het AD. Ondanks de kritieken van Feyenoordfans op Feyenoord City heeft Gianotten er alle vertrouwen in dat dit de juiste stap is voor de Rotterdammers: "Een nieuw stadion zal zeker helpen om Feyenoord structureel te laten behoren bij de top van Nederland en Europa."

Voetbaltempel van Nederland

"De Kuip is de inspiratiebron voor het nieuwe stadion", vervolgt hij zjin verhaal. "Dit sportcomplex wordt hét gezicht van de stad, of je nu over de Van Brienenoordbrug rijdt of vanuit de stad kijkt. We zetten Feyenoord op een platform. Een icoon. Iedereen weet: dát is het nieuwe stadion van Feyenoord, dé voetbaltempel van Nederland.''

Te duur?

Veel supporters zijn te bang dat Feyenoord City te duur wordt, waardoor de Rotterdamse club onnodig in de schulden terecht komt. Volgens Gianotten valt het allemaal wel mee: "De bouw van een stadion kan heel economisch gebeuren. Zo'n complex heeft weliswaar veel oppervlakte, maar vergt relatief weinig materiaal. De hoeveelheid beton en staal valt best wel mee. Maar goed, je hebt het nog altijd over een forse investering. Het wordt geen luxe ding, maar voldoet wél aan alle eisen. Uniek in de wereld, zo gelegen aan de rivier, voor ons de kers op de taart."

Trekt Rotterdam de portemonnee open voor Feyenoord City?