RKC Waalwijk woedend over timing van categorie-indeling door KNVB: "Hebben hier last van"

Bij RKC Waalwijk zijn ze niet te spreken over over het tijdstip waarop de KNVB dinsdag besloot de nieuwe categorie-indelingen te communiceren.

RKC werd ingedeeld in de zorgwekkende categorie 1, terwijl in december juist een reddingsplan was ingeleverd waardoor RKC naar de gezonde categorie 2 zou stijgen. De aankondiging dinsdag hoort dan ook bij een meetmoment van drie maanden geleden. Het leverde ergenis op bij RKC-directeur Remco Oversier: "Supporters, sponsoren en de gemeente. Iedereen wilde weten hoe het nu precies zat," verklaart hij tegenover VI.

De vertraging komt door de mogelijkheid voor clubs om in beroep te gaan. Die moeten worden afgewacht voordat de indelingen openbaar worden gemaakt. Gevolg is achterhaalde informatie, en dat is volgens Oversier schadelijk. "Een dag voor het nieuwe meetmoment kun je toch geen oude indeling communiceren? KNVB, stap af van dat ambtenarengedrag. Zorg dat die beroepszaken wat sneller worden afgehandeld óf communiceer in overleg met de clubs. Wij hebben hier last van," bepleit de bestuurder.

Binnenkort moet er een nieuw licentiesysteem komen. De KNVB zal dan ook de communicatie en het tijdstip daarvan eventueel herzien. "We hopen dat de clubs daar ook in willen meedenken', verklaart een woordvoerder van de voetbalbond.