Italiaanse transferexpert meldt: 'Europese grootmacht meldt zich officieel bij Ajax'

Eerder op de dag werd bekend dat Nicolás Tagliafico niet naar Olympique Marseille vertrekt, omdat de Fransen een transferverbod hebben gekregen. Lang hoeft de Argentijn niet te treuren, want de volgende club heeft zich alweer voor hem gemeld. Transferexpert Gianluca Di Marzio meldt namelijk dat Napoli in hem geïnteresseerd is.

De Italiaanse topclub heeft volgens Di Marzio in de afgelopen uren contact opgenomen met Ajax. Napoli zet in op een winterse transfer, terwijl Ajax hem tot de zomer wil behouden. Daardoor verlopen de onderhandelingen tussen beide clubs moeizaam: "Hoewel Napoli concrete interesse heeft in Tagliafico zijn de onderhandelingen ingewikkeld."

Luciano Spalletti, trainer van Napoli, zou een goede concurrent willen halen voor de Portugese linksback Mario Rui. Met Faouzi Ghoulam heeft Napoli momenteel een stand-in die veel geblesseerd is en over een aflopend contract beschikt. Daar willen de Italianen op inspelen. Mike Verweij stelde eerder al in De Telegraaf dat Ajax Tagliafico alleen laat gaan als het de hoofdprijs ontvangt. Wordt vervolgd.