Zoon Frank Arnesen brengt speler naar de Kuip: "Ik koop geen speler van mijn zoon"

Dermane Karim kwam in de winterse transferperiode over naar Feyenoord. De 18-jarige Togolese jeugdinternational komt over van de Planète Foot Académie in Lome. In De Kuip tekende de middenvelder een contract dat hem tot medio 2026 aan de club zal verbinden. 

Opvallend beeld bij de presentatie. Naast Dermane stonden Frank Arnesen en Sebastian Arnesen, zijn zoon. Sebastian Arnesen is zaakwaarnemer van Dermane. Waar toch ook kritiek op was. Want hoe kan je zaken doen met je eigen zoon? 

Zoon Frank Arnesen is zaakwaarnemer Feyenoord-speler

Het Algemeen Dagblad vroeg aan Frank Arnesen of dat voor hem ongemakkelijk was. ,,Dat maakt mij helemaal niet uit en daar sta ik mijlenver boven. Ik koop geen speler van mijn zoon, maar bij een kantoor waar ook hij werkzaam is. Bovendien kijken er bij Feyenoord zoveel mensen naar een speler voor hij gaat tekenen. Als hij net begonnen was, was het misschien anders geweest, maar Sebastian heeft jarenlang voor Chelsea en Manchester City gewerkt en zit dus al heel lang in dit vak. Hij kent vooral de Afrikaanse markt erg goed. Als mensen daar kritiek op hebben, kan ik daar niet zoveel mee. Toen ik bij PSV werkte, riepen mensen ook: hij haalt alleen mensen van Søren Lerby of van Vlado Lemic.’’

Zoon Alex Ferguson was zaakwaarnemer van United-spelers

Valentijn Driessen dacht eerder in Veronica Inside het zijne van de samenwerking tussen vader en zoon Arnesen. "Als je bij Feyenoord tekent, krijg je eerst bezoek van de zoon van Arnesen of je bij hem wil tekenen", vertelde de Telegraaf-verslaggever in augustus vorig jaar.  

Rene van der Gijp: "Nieuw is het niet:  Alex Ferguson en zijn zoon (Jason, red.) deden hetzelfde met nieuwe spelers bij Manchester United." Johan Derksen: "Ja, dat gebeurt veel vaker."

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt