Hervormen technische staf Ajax wordt concreet: 'Hetininga erbij, één afwijzing en twee heren op schopstoel'

Het is crisis bij Ajax en de technische staf van de ploeg krijgt het niet voor elkaar om de ploeg te laten winnen in de Eredivisie. Het Algemeen Dagblad meldt dat de Amsterdammers graag Johnny Heitinga als assistent-trainer willen toevoegen aan de hoofdmacht, want zijn beoogde concurrent bedankte al in een eerder stadium. 

Na een sessie tussen selectie en mental coach Joost Lenders bleek dat het vertrouwen in de huidige technische staf enorm karig is, aldus het AD. Michael Reiziger en Matthias Kaltenbach zouden namelijk op de schopstoel zitten bij Ajax, terwijl Heitinga het beloftenelftal van de club kan verlaten voor de functie van assistent-trainer van Alfred Schreuder. 

Er was echter concurrentie voor de voormalig international, want de clubleiding van de Amsterdammers had ook René Meulensteen op het lijstje staan. Hij wees het aanbod echter al af en daardoor lijkt de weg voor Hetininga helemaal open te liggen. Ook De Telegraaf spreekt over een favorietenrol voor hem. De diensten van Winston Bogarde worden gemist volgens veel mensen, want hij werd na zeven jaar dienstverband bedankt door Ajax.