Van Wolfswinkel hoefde helemaal niet weg bij Vitesse: "Had het naar mijn zin"

Afgelopen zomer vertrok Ricky van Wolfswinkel naar FC Basel. Toch heeft hij enorm lopen twijfelen over een vertrek uit Arnhem. De spits had het namelijk uitstekend naar zijn zin in Arnhem. "Ik wilde echt bij Vitesse blijven. Dat heb ik ook tegen mijn directe omgeving gezegd. Ik hoefde helemaal niet weg, had het goed naar mijn zin, voelde de waardering", vertelt de aanvaller tegen Voetbal International.

Toen FC Basel aan de deur klopte bij Vitesse begon het toch weer te kriebelen bij de voormalige aanvaller van onder andere FC Utrecht, Saint-Etienne en Sporting Lissabon. ''Ze kwamen eruit met Vitesse en pakten het heel concreet aan. Het begon toch weer te kriebelen. Champions League, om het kampioenschap spelen, een nieuw avontuur", vervolgt Van Wolfswinkel.

"Ik heb nog geen moment spijt gehad, heb het hier goed, maar koester zeker ook de mooie herinneringen aan het seizoen bij Vitesse." De 29-jarige spits heeft op dit moment vijftien wedstrijden voor FC Basel gespeeld, waarin hij acht keer scoorde.