'Tadic kritisch op kwaliteit van selectie en laat toekomst afhangen van transferzomer'

Het is nog maar de vraag of Dusan Tadic bij Ajax blijft. Volgens De Telegraaf laat de Servische aanvoerder zijn toekomst afhangen van de ontwikkelingen op de transfermarkt.

De ochtendkrant, die zich beroept op bronnen binnen de club, schrijft dat Tadic kritisch is op de kwaliteit van de huidige selectie en daarom wil afwachten welke spelers er nog worden gehaald en gaan vertrekken.

Deze transferzomer trok Ajax tot dusver alleen Branco van den Boomen (Toulouse FC) en Benjamin Tahirovic (AS Roma) aan. De transfer van Jurriën Timber naar Arsenal is vooralsnog de enige grote uitgaande transfer. Mogelijk vertrekken Edson Álvarez en Mohammed Kudus deze zomer ook nog uit de Johan Cruijff Arena. Beide spelers genieten de nodige interesse uit het buitenland.

Tadic is de laatste tijd meerdere keren in verband gebracht met een overstap naar Besiktas, dat de 34-jarige aanvaller onlangs een officieel voorstel zou hebben gedaan. Mike Verweij, clubwatcher namens De Telegraaf, verwacht desondanks dat Tadic in Amsterdam blijft.

In de zomer van 2018 ruilde Tadic Southampton in voor Ajax. Sindsdien speelde hij 241 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 105 doelpunten en 112 assists. Tadic beschikt nog over een contract tot medio 2027, waarvan één jaar als voetballer. Het is de bedoeling dat hij na zijn profcarrière aan Ajax verbonden blijft, als jeugdtrainer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers