PSV lijdt 23,2 miljoen euro verlies in coronajaar

PSV heeft op maandagochtend de jaarcijfers gepresenteerd. De Eindhovenaren hebben het seizoen met een negatief resultaat van 23,2 miljoen euro afgesloten. 

PSV had in totaal een omzetverlies van 25 miljoen euro, maar door de overwintering in Europa werden de tegenvallende inkomsten nog lichtelijk gedekt. Daarnaast had een groot aantal seizoenkaarthouders besloten om geen geld terug te vragen van de club.

De Brabanders hadden hun begroting ingericht op een aantal grote uitgaande transfers, maar die bleven uit. Ondanks het vertrek van jeugdspelers Jorrit Hendrix, Sam Lammers en Jeroen Zoet heeft PSV een negatief transferresultaat van 21 miljoen euro moeten noteren. De miljoenentransfers van Denzel Dumfries, Donyell Malen, Pablo Rosario, Mohamed Ihattaren en Joël Piroe worden pas meegenomen in het volgende boekjaar.

Het is voor het eerst in tien jaar de Eindhovenaren rode cijfers schrijven. De verwachting is echter dat de club dit seizoen weer de weg omhoog inslaat. Door de nasleep van de coronamaatregelen zijn de operationele inkomsten nog altijd lager dan de uitgaven, maar dit wordt naar verwachting gecompenseerd door de bovenstaande uitgaande transfers.