Wie is Patrik Walemark, de nieuwe aanwinst van Feyenoord?

Patrik Walemark is de laatste aanwinst van Feyenoord. Na Cole Bassett, is Walemark de tweede aanwinst voor de Rotterdammers. De Zweed komt voor 3,25 miljoen euro over van BK Häcken en heeft voor 4,5 jaar getekend bij Feyenoord.

Jeugd en debuut

Walemark (20) doorliep enkele jeugdelftallen van de Zweedse club Qviding, waarna hij in 2019 op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte voor de club. Hij liet zich meteen zien, zo was de linksbenige aanvaller goed voor twaalf doelpunten in zijn eerste seizoen. Zijn goede spel trok de interesse van BK Häcken, deze club nam hem in januari 2020 over van Qviding.

BK Häcken

Ook bij BK Häcken liet Walemark goed spel zien. In zijn eerste seizoen speelde hij 21 wedstrijden, waarin hij goed was voor drie goals en vijf assists. In 2021 maakte de aanvaller zijn debuut voor de nationale ploeg van Zweden onder 21. Tot nu toe kwam hij tot drie goals voor dit team. In het seizoen van 2021 toonde Walemark aan een flexibele kracht te zijn. Zo speelde de Zweed in zowel de aanval, als op het middenveld. In 29 wedstrijden speelde de Zweed elf keer op het middenveld en 18 keer in de aanval. Hij was goed voor negen doelpunten en zeven assists.

Feyenoord

Zondag en maandag onderging de Zweed een medische keuring waarna hij zich officieel speler van Feyenoord mocht noemen. Zaterdag was hij al aandachtig toeschouwer in de Kuip tijdens de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Frank Arnesen: "Na de indrukwekkende ontwikkeling die Patrik in Zweden heeft doorgemaakt is de overgang naar Feyenoord een mooie volgende stap in zijn carrière. We zien in hem een speler die met dreigende acties en versnelling ruimte en kansen kan creëren voor zichzelf en zijn medespelers. Kortom: een talentvolle speler waarvan we verwachten dat hij de groei die hij al heeft laten zien hier bij ons verder doortrekt."

Video, eerste interview met Walemark als Feyenoord-speler