Van der Sar fel in interview over geruchten rondom Ajax: "Je moet niet alles geloven wat in de krant staat"

Ajax kijkt, na de eerste seizoenshelft, terug op een tumultueuze periode. De Amsterdammers wisten de laatste drie wedstrijden niet te winnen en slaagden er niet in om te overwinteren in de Champions League. De onrust rond de Amsterdamse club is groter dan ooit en daarbij deden ook geruchten de ronde over een interne machtstrijd waarbij de scouting gepasseerd zou worden. Volgens Edwin van der Sar, in gesprek met Ajax Life, is er niets waar van deze geruchten.

De bestuurder van Ajax spreekt met Ajax Life over het technisch beleid, waarbij ook in wordt gegaan op het gerucht over een interne machtstrijd. De oorzaak daarvan zou liggen bij het feit dat er nog geen opvolger voor Marc Overmars is aangesteld. Van der Sar is daarover duidelijk: "Dat heeft daar totaal niets mee te maken, ook al wordt dat door bepaalde media en columnisten wel gesuggereerd", aldus de algemeen directeur van de Amsterdammers. "Er is wel rondgekeken naar een opvolger, maar deze is nog niet gevonden. Gerry Hamstra werkte al een jaar samen met Marc en had daarvoor op eigen benen gestaan bij andere clubs. Klaas-Jan Huntelaar had aangegeven ambities te hebben in deze richting", legt Van der Sar uit, die toelicht dat Ajax graag mensen kansen wil geven om zich te ontwikkelen.

Van der Sar spreekt daarnaast over de huidige situatie rondom de trainer: "Het was een extreem drukke transferzomer met zoveel spelers die vertrokken, ook op het laatste moment. Het team is nu, samen met Alfred Schreuder als nieuwe trainer, in ontwikkeling", aldus Van der Sar, die ook ingaat op de geruchten rondom de scouting van Calvin Bassey. Er werd gesuggereerd dat de Nigeriaanse verdediger gekocht zou zijn zonder uitgebreid gescout te zijn geweest. "Je moet niet alles geloven wat in de krant staat", stelt Van der Sar resoluut. "Ons scoutingsapparaat is niet gericht op spelers van Champions League-niveau, maar op spelers die het potentieel hebben dit niveau te halen. Zonder schoutingsrapporten worden er hier geen spelers gekocht", aldus Van der Sar. 

Net binnen