Kenneth Pérez noemt opvolger voor Erik ten Hag: “Dat zou heel goed bij elkaar passen.”

Kenneth Pérez heeft zijn oude club Ajax getipt over een eventuele opvolger van Erik ten Hag. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand is volgens de analist uitermate geschikt om de taken van Ten Hag over te nemen. Echter zou de Deen dan wel het WK met de nationale ploeg moeten laten schieten.

Pérez vertelt bij Voetbalpraat van ESPN dat de trainer en Ajax goed bij elkaar passen. Verder heeft de oud-aanvaller het over de manier waarop de bondscoach zijn teams laat spelen:  "Dat is een trainer die tactisch heel sterk is, dat heeft hij met Denemarken laten zien tijdens het EK, met switchen van systemen. Hij heeft een heel heldere filosofie voor wat hij wil.” Pérez laat wel weten dat deze filosofie de Deen zijn baan heeft gekost bij FSV Mainz 05. In 2014/15 was Hjulmand trainer van de Duitsers, maar nadat de club in een degradatiestrijd was beland werd de oefenmeester ontslagen.

Even later mengt Voetbal international-verslaggever Freek Jansen zich ook met het gesprek. Volgens Jansen is de Deen niet beschikbaar, omdat hij met Denemarken zich heeft geplaatst voor het WK aankomende winter. “Die gaat hij niet laten schieten”, voegt de verslaggever daar aan toe. Pérez was het hiermee eens en vindt ook dat Ajax geen bepaalde constructie moet verzinnen om Hjulmand binnen te halen.

De Deen is sinds augustus 2020 de bondscoach van het nationale elftal en bereikte met zijn ploeg de halve finale op het vorige EK. Het werd toen in de verlenging uitgeschakeld door Engeland. Hjulmand zat tot nu toe 27 wedstrijden in de Deense dug-out waarin hij pas zeven keer verloor, achttien overwinningen kon vieren en twee keer gelijkspeelde. Verder eindigde Denenmarken eerste in de WK-kwalificatie poule, met negen overwinningen en maar drie tegengoals maakten de Denen veel indruk. Zijn contract bij de Deense bond loopt tot medio 2024. Eerder in zijn trainerscarriere stond Hjulmand, buiten Mainz, aan het roer bij Lyngby BK en FC Nordsjælland.