Aflopende contracten Eredivisie: waar ligt de toekomst van deze toppers?

Aflopende contracten Eredivisie: waar ligt de toekomst van deze toppers?

Elke zomer lopen er contracten af van topspelers. In de Eredivisie is dat komende zomer niet anders. Een goed moment om eens te kijken wiens contract afloopt na het seizoen.

Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi

Bazoer stond in de winter al op het punt om te vertrekken bij Vitesse, maar bleef toch nog bij de club. Onder meer Feyenoord en PSV hadden in de afgelopen transferperiode interesse in de zesvoudig international. Met Feyenoord zou Bazoer zelfs al mondeling een akkoord hebben gehad, zo waren de geruchten. Vitesse-trainer Thomas Letsch wil de verdediger annex middenvelder graag bij de club houden, maar de kans dat Bazoer blijft lijkt erg klein.Naast Bazoer lijkt Vitesse ook afscheid te moeten nemen van Danilho Doekhi. De centrale verdediger zou Arnhem achter hem willen laten en terugkeren in de top van de Eredivisie. Daar zou PSV wel oren hebben naar een het aantrekken van Doekhi.

Mohamed Taabouni

De aanvaller moet nog steeds wachten op zijn definitieve doorbraak bij AZ, maar Mohamed Taabouni geldt nog altijd als een waar talent in Alkmaar. In de KKD blinkt Taabouni vaak uit bij Jong AZ, maar wil het liefst in het eerste minuten maken. AZ wil graag langer door met de aanvaller, maar zelfs weet de jeugdinternational nog niet waar zijn toekomst na de zomer ligt.

Joris van Overeem

FC Utrecht zou deze zomer zo maar afscheid kunnen nemen van Joris van Overeem. De middenvelder kwam in 2018 over van AZ en speelde al meer dan honderd wedstrijden voor FC Utrecht. Het contract van de middenvelder loopt af en met het verlengen van Bart Ramselaar en de komst van Luuk Brouwers, lijkt er geen plek meer vrij voor Van Overeem.

Zakaria Labyad 

Na vier jaar bij Ajax vertrekt Zakaria Labyad komende zomer uit Amsterdam. De 6-voudig international van Marokko speelde in totaal 54 wedstrijden voor Ajax. Hierin wist Labyad dertien doelpunten te scoren en tien assists af te leveren. Waar de toekomst van de spelmaker ligt, is nog onbekend. Per 1 juli is de 29-jarige middenvelder clubloos. 

Eran Zahavi

In de zomer van 2020 verwelkomde PSV in Eran Zahavi een nieuwe spits. De Israëlisch-international speelde de afgelopen twee jaar 79 wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor 37 doelpunten en zestien assists. De toekomst van Zahavi ligt mogelijk in Portugal. Roger Schmidt zou Zahavi mogelijk mee willen nemen naar zijn nieuwe club Benfica.

Feyenoord-doelman vertrekt