'Ziyech overweegt terugkeer naar Ajax': hoe presteerde hij eerder?

Er is sensationeel nieuws uit Frankrijk: Hakim Ziyech wil mogelijk terugkeren naar Ajax. De spelmaker van Galatasaray heeft zijn zinnen gezet op een rentree in Amsterdam. En de interesse van Ajax in zijn terugkeer is wederzijds.

Volgens Foot Mercato is Ajax ‘zeer geïnteresseerd’ in Ziyech, maar een hereniging hangt af van het succes van enkele aanstaande spelersverkopen. De Amsterdammers moeten eerst ruimte maken in hun selectie door spelers zoals Carlos Forbs en Benjamin Tahirovic te verkopen, alvorens ze een deal met Ziyech kunnen realiseren. 

Ziyech, die in 2019 Amsterdam verliet voor Chelsea en na teleurstellende seizoenen de overstap maakte naar Galatasaray, heeft zijn beste jaren bij Ajax beleefd. Naast Ajax zouden ook clubs uit Saudi-Arabië interesse hebben in de 31-jarige aanvaller.

Hoe presteerde Hakim Ziyech bij Ajax?

Als de deal doorgaat, kan Ziyech opnieuw de Johan Cruijff ArenA betreden, waar hij eerder een sleutelrol speelde in de succesvolle periode van 2016 tot 2020, waaronder de halve finale van de Champions League. In het shirt van Ajax was de smaakmaker goed voor 49 doelpunten en 81 assists in 165 wedstrijden.

Welke prijzen won Hakim Ziyech met bij Ajax?

Met Ajax won Haim Ziyech in 2018/2019 de binnenlandse dubbel, door zich te kronen tot landskampioen en bekerwinnaar. Daarnaast won hij ook de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam. De smaakmaker is nog altijd geliefd in Amsterdam. Toch is er ook weerstand voor de smaakmaker, die niet koos voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftl. Dit is waarom Ziyech niet voor Oranje koos.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers