Steijn tevreden over start in Amsterdam: "Daar zijn we vanaf dag één mee begonnen"

Maurice Steijn is na de opstartfase éindelijk begonnen aan de voorbereiding met Ajax en wist dinsdagmiddag op overtuigende wijze te winnen van Shakhtar Donetsk in een oefenwedstrijd (3-0). In dat duel zag hij punten terugkeren waar al een tijdje hard aan gewerkt wordt en dat stemt hem tevreden.

"We hebben van de week veel accenten gelegd op wat we willen als we de bal hebben en die momenten heb ik teruggezien. Er waren veel mensen tussen de linies en er was veel beweging en rotatie op het middenveld", begint hij in gesprek met de clubkanalen. "In de laatste twee dagen hebben we de aandacht gevestigd op het druk zetten en dat gebeurde ook met overtuiging."

Er waren natuurlijk ook verbeterpunten in het spel van zijn ploeg, maar dat zorgt niet voor paniek bij Steijn. "Uiteraard zijn er ook een aantal dingen die nog verbeterd moeten worden, maar daar is het ook de tweede wedstrijd van het seizoen voor. Met name qua organisatie moet het nog beter. We moeten elkaar ook nog beter coachen, om elkaar te helpen. Daarin zie je dat er dingen verbeterd kunnen worden, zeker."

Nieuw avontuur

De stap van Sparta Rotterdam naar Ajax is geen eenvoudige en daardoor heeft de oefenmeester in de voorgaande weken alle tijd genomen om op een goede manier te 'landen' in Amsterdam, zo vertelt de Hagenees. "Je moet wennen aan nieuwe spelers en stafleden. Ik heb twee weken de tijd gehad en ook genomen om iedereen te leren kennen. Dan gaat het er uiteindelijk om dat je met je ploeg en staf een de slag gaat. De basis is dat je met je ploeg aan de slag gaat en je de spelers beïnvloedt. Daar zijn we vanaf dag één mee begonnen."

Ook interessant