Liverpool-eigenaar trekt boetekleed aan: "Ik ben als enige verantwoordelijk"

Liverpool-eigenaar John W. Henry is woensdag diep door het stof gegaan voor de deelname van zijn club aan de Super League. Die beslissing zorgde voor veel kritiek bij de fans, maar ook de spelers keerden zich tegen de plannen.

Liverpool trok zich dinsdagavond samen met de vijf andere Engelse deelnemers terug uit de nieuwe competitie. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle supporters van Liverpool voor de onrust die ik heb veroorzaakt in de afgelopen 48 uur", laat Henry, eigenaar van de Fenway Sports Group, weten in een videoboodschap.

Project

"Dit project was sowieso nooit doorgegaan zonder de steun van de fans, daar dacht iedereen in Engeland hetzelfde over", vervolgt de Amerikaanse zakenman. "De laatste 48 uur zijn jullie erg duidelijk geweest in jullie standpunt. Wij hebben jullie gehoord, ik heb jullie gehoord".

liverpool eigenaar trekt zich terug uit super league

Excuses aan Liverpool-trainer

"Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan Jürgen, aan de spelers en iedereen bij de club die zo hard werkt om onze fans trots te maken. Zij hebben absoluut geen enkele verantwoordelijkheid voor al deze chaos. Zij zijn er het meest voor veroordeeld en dat is niet eerlijk. Dat doet het meeste pijn. Zij houden van jullie club en werken elke dag hard om jullie trots te maken".

"Nogmaals, het spijt me, ik ben als enige verantwoordelijk voor de onnodige negativiteit die ontstaan is de afgelopen dagen", vervolgt de Liverpool-eigenaar. "Dat is iets dat ik niet zal vergeten. Het toont de macht die de fans hebben vandaag de dag en in de toekomst. Als er iets is dat deze vreselijke pandemie heeft aangetoond, is het hoe cruciaal de fans zijn voor onze sport".

Arsenal

Ook Arsenal trekt het boetekleed aan. "Het was nooit onze intentie om zo veel paniek te veroorzaken. Toen het aanbod voor de Super League kwam, wilden wij niet achterblijven, om de toekomst van de club te beschermen".

"We hebben naar de fans geluisterd en daarom besloten om niet langer mee te doen aan de Super League. We hebben een fout gemaakt en bieden daar onze excuses voor aan", zo laat de Londense club weten in een open brief.