'United in hoofdlijnen rond met Onana, akkoord met Inter steeds dichterbij'

De transfer van Andé Onana naar Manchester United begint steeds aannemelijker te worden. Volgens De Telegraaf is de doelman in hoofdlijnen rond met de Engelse topclub. Daarnaast zou United bijna akkoord zijn met Inter over een transfersom.

In Manchester ligt een contract voor vijf jaar of vier jaar met een optie voor nog één extra jaar. Daarnaast zou United zo'n 55 miljoen euro gaan overmaken naar de club uit Italië. Afgelopen seizoen begon hij nog op de bank bij de latere Champions League-finalist, maar knokte zich in de basis bij Inter. In het miljardenbal hield Onana acht keer 'de nul' van de dertien duels die hij op doel stond voor de 'Nerazzurri'.

Ajax

Onana keepte tussen 2015 en 2022 voor Ajax. Hij stond meer dan 200 keer onder de lat voor de Amsterdammers en pakte er ook de nodige prijzen. Zo won de doelman uit Kameroen drie keer de Eredivisie, twee keer de KNVB Beker en één keer de Johan Cruyff Schaal. Nadat hij maandenlang geschorst was vanwege een dopingzaak, vertrok hij afgelopen zomer transfervrij naar Inter. 

Bij United zal Onana de nodige bekende tegenkomen. Zo speelde hij bij Ajax onder trainer Erik ten Hag en kent hij ook Lisandro Martinez, Antony en Donny van de Beek uit zijn tijd in Amsterdam.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers