Eredivisie maakt beste speler eerste halfjaar bekend: David Neres de grote winnaar

David Neres is door de Eredivisie uitgeroepen tot zowel de beste speler van het eerste halfjaar, als het grootste talent van het eerste half jaar. Op basis van de statistieken van Opta Johan troeft de Ajacied de rest van de Eredivisie-spelers af.

Geen Speler van de Maand, wel Talent van de Maand
Neres was betrokken bij liefst zeventien goals in het eerste halfjaar van de Eredivisie. Acht doelpunten maakte hij zelf, voor negen gaf hij de assist. De rechtsbuiten van de Amsterdammers werd ondanks het feit dat hij nu de beste speler van het eerste half jaar is, geen enkele keer uitgeroepen tot Speler van de Maand. Wel werd hij in oktober uitgeroepen tot Talent van de Maand. De Braziliaan is ook nu uitgeroepen tot het grootste talent, en ook van het eerste half jaar. Hij verslaat onder meer zijn ploeggenoot Frenkie de Jong.

Tekst gaat verder onder de foto

Ereplaatsen voor Boer, Angelino en Assaidi
Neres laat in de strijd om beste speler van de eerste seizoenshelft onder meer PSV-er Hirving Lozano vlak achter zich. Ook PEC Zwolle-keeper Diederik Boer, NAC-verdediger Angelino en FC Twente-aanvaller Oussama Assaidi hebben zich in de top tien weten te spelen.