Salah-Eddine weigert om op te geven: "Zelf ook niet tevreden"

Anass Salah-Eddine had een moeizame start in het elftal van Ajax, maar is vastberaden om te slagen in de Johan Cruijff Arena. Gedurende de transferzomer trok Sven Mislintat twee linksbacks extra aan en niet veel later vertrok Owen Wijndal op huurbasis naar Royal Antwerp FC.

In de openingswedstrijd van het Ajax-seizoen ging hij de fout in bij de 0-1 en tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior werd de vleugelverdediger na 45 minuten spelen naar de kant gehaald. "Het was niet hoe ik mezelf had willen laten zien, ik was zelf ook niet tevreden. Ik baalde natuurlijk enorm van mijn rol bij die tegengoal tegen Heracles, dat was ook wel echt pech", laat hij optekenen in gesprek met Voetbal International.

Na de eerste remise van het seizoen, op bezoek bij Excelsior kwam de formatie van trainer Maurice Steijn niet verder dan een 2-2 gelijkspel, deed de oefenmeester de uitspraak dat er 'een schepje bovenop' moest. "Ik had het eigenlijk best positief opgevat. Ik vond zelf óók dat er een schepje bovenop moest. Dat de trainer dat zegt, is juist goed, want hij weet wat ik kan en dat ik kán presteren. Alleen het is aan mij om het te laten zien. Ik wist en weet zelf ook dat er punten zijn waar ik aan moet werken. Daar ben ik ook heel druk mee bezig", besluit Salah-Eddine.

Ook interessant