PSV is van plan om schoon schip te maken aankomende zomer

PSV sloeg de afgelopen weken twee belangrijke slagen. Ajax werd eerst in de Eredivisie verslagen (3-0) waardoor de tweede plek in de Eredivisie werd overgenomen. Daarnaast won de club uit Eindhoven ook de bekerfinale van de Amsterdamse concurrent (1-1, PSV w.n.s.). Desondanks zijn ze in Brabant niet helemaal tevreden over dit seizoen en dus gaat kan de selectie van Ruud van Nistelrooij weleens flink op de schop gaan: "Wij willen flink gaan doorselecteren", zegt Earnest Steward, de technisch directeur van PSV.

Dat schrijft Rik Elfrink, de PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad. Zo staat er achter de namen van Jarrad Branthwaite en Fábio Silva een vraagteken. De Engelsman lijkt 'simpelweg onhaalbaar', terwijl Wolverhampton niet mee wil werken met een vertrek van de Portugese aanvaller. Ook een langer verblijf van Savio is niet zeker.

Transfer

Verder mogen de nodige namen vertrekken bij de ploeg van Van Nistelrooij. Zo zouden doelmannen Joël Drommel en Kjell Peersman zich op mogen maken voor een uitleenbeurt, al zou bij eerstgenoemde een verkoop aannemelijker zijn. In de verdediging zouden Jordan Teze, Phillip Mwene en André Ramalho tegen een goed bod mogen vertrekken uit Eindhoven. Timo Baumgartl (Union Berlin) en Frederik Oppegard (Go Ahead Eagles), allebei verhuurd, lijken ook geen toekomst te hebben bij de Brabanders.

Van Ibrahim Sangaré wordt verwacht dat hij PSV na drie jaar gaat verlaten. Rondom een langer verblijf van E!rick Gutiérrez hangen nog veel vraagtekens. De Mexicaan gaf eerder aan weg te willen, maar leek later weer zijn liefde voor de club uit te spreken. Daarnaast zouden de Eindhovenaren graag verder willen met huurling Thorgan Hazard, maar gezien zijn salaris lijkt dit erg lastig te worden.