Van Hanegem duidelijk: 'Je moet niet aankomen met dat ze trots mogen zijn'

Willem van Hanegem zag Feyenoord in de finale van de UEFA Conference League verliezen van AS Roma. Na afloop riepen veel mensen dat de Rotterdammers 'trots' mogen zijn, maar daar doet De Kromme niet aan mee. 

Het Europese avontuur begon in de voorronde tegen het Kosovaarse FC Drita en eindige in Tirana tegen het Italiaanse AS Roma. In de column die Van Hanegem maakte, liet hij weten dat het woord 'trots' niet passend is. 'Uit eigen ervaring weet ik dat je bij voetballers niet moet aankomen met de opmerking dat ze trots mogen zijn, ondanks een nederlaag in de finale. Zo werkt het gewoon niet. Natuurlijk heeft Feyenoord een mooi seizoen achter de rug in de Conference League, maar wat vooral blijft hangen is toch de gemiste kans op een huldiging en een mooie prijs'.

Van Hanegem denkt dat de Feyenoord-spelers zich bewust zijn van het feit dat deze kans niet nog eens op hun pad komt. 'Pas nu op met het romantische gebabbel dat dit een aanzet is tot veel meer moois. Zo werkt het vaak niet. De elftallen veranderen in het huidige voetbal steeds sneller en na de zomer is het maar afwachten hoe Feyenoord eruit zal zien. Bovendien zijn tegenstanders ook in Europa straks gewaarschuwd, er komt een finalist op bezoek. Een finalist die het niet kon afmaken'.

'Dat kan, zo werkt het soms. Maar de spelers van Feyenoord zullen tot in lengte van jaren blijven denken dat ze van deze ploeg en van coach José Mourinho niet hoefden te verliezen. Maar eerlijk is eerlijk, dat hebben ploegen die tegen Mourinho speelden wel eens vaker gedacht', besluit van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Alles over de Conference League-finale AS Roma - Feyenoord’

Vijf Feyenoorders in de beste elf van de Conference League

Drama in Spanje: Nederlandse fan doodgestoken na Conference League-finale AS Roma - Feyenoord

Dessers blikt terug: "Ze krabben, ze trekken, alles is geoorloofd"

Feyenoord-selectie terug in Nederland; Legioen laat waardering blijken

Samenvatting: AS Roma - Feyenoord

AS Roma plaatst vileine tweet na Conference League-winst

Onrust in Rotterdam na verloren Conference League-finale, ME grijpt in

Bijlow baalt als een stekker: "We wilden heel graag die cup meenemen"

Applaus voor Feyenoord ondanks verloren Conference League-finale

Feyenoord-fans balen na verloren finale: 'Er zat meer in vandaag'