Kwakman complimenteert Timber: "Hij beheerst zo veel facetten van het verdedigen én van het voetballen"

Volgens analist Kees Kwakman was Jurriën Timber de speler van de Eredivisie in seizoen 2021/22. De Ajax-verdediger kan rekenen op complimenten van de Volendammer. De oud-verdediger is erg te spreken over de ontwikkeling van de Ajacied.

ESPN heeft vier spelers genomineerd om 'Speler van het jaar' te worden. "Timber was echt van de buitencategorie. Hij doet alles met zoveel gemak. Natuurlijk, die andere drie jongens ook, dus het is heel lastig. Maar Ajax is natuurlijk ook kampioen geworden en de club heeft een hele goede reeks gehad met weinig tegengoals", aldus de analist tijdens Voetbalpraat

Volgens Kwakman is Timber één van de redenen dat de Amsterdammers na 34 wedstrijden met de schaal in de lucht konden juichen. "Ik vond hem als verdediger echt geweldig. Het ziet er zo makkelijk uit bij hem. Je zit een beetje te wachten van: wanneer gaat het een keer fout? Maar eigenlijk is dat nog niet gebeurd." De Volendammer is de goal van Núñez tegen de Amsterdammers niet vergeten, maar wil niet met zijn vinger wijzen. "Maar dat hij raak kopt heeft voor de rest niets te maken met dat Timber te makkelijk of te nonchalant is. Het ziet er zó gemakkelijk uit".

"Daarnaast beheerst hij zo veel facetten van het verdedigen én van het voetballen. Zijn lengte is misschien het enige wat hij niet heeft, maar hij heeft daarnaast heel veel wél", aldus Kwakman. Cody Gakpo, Noussair Mazraoui en Luis Sinisterra zijn de andere kanshebbers om speler van het jaar te worden.

Net binnen