PSV-talent Albert Gudmundsson wacht op doorbraak: ''De datagegevens waren behoorlijk confronterend, ik was geschokt''

PSV-talent Albert Gudmundsson wacht op doorbraak: ''De datagegevens waren behoorlijk confronterend, ik was geschokt''

Albert Gudmundsson was afgelopen seizoen één van de sterspelers bij Jong PSV, maar de twintigjarige middenvelder is nog lang geen vaste waarde in de hoofdmacht van de Eindhovenaren, en hij zal dus nog geduld moeten hebben. Het talent, die zijn contract deze week verlengde tot 2019, denkt dat hij onder andere meer moet opereren als teamspeler.

''Zulke momenten zijn zwaar''
"Vorig seizoen scoorde ik achttien keer voor Jong PSV, toch werden voor dit seizoen drie andere talenten wel aan de selectie toegevoegd en ik niet. Zulke momenten zijn zwaar", vertelt Gudmundsson in gesprek met Voetbal International, die stelt dat er meer van een speler wordt gevraagd dan alleen doelpunten en assists. De jongeling ziet veel verbeterpunten.

''Tegenwoordig wordt alles gemeten en die datagegevens kunnen behoorlijk confronterend zijn''
"Wat er beter moet? Vooral het omschakelen, het meeverdedigen kan beter. Alles kan bij mij wel wat stabieler", vervolgt het IJslandse talent. "Tegenwoordig wordt alles gemeten en die datagegevens kunnen behoorlijk confronterend zijn. Ik was wel een beetje geschokt toen ik mijn data en die van de spelers van het eerste zag." Vooral op conditioneel niveau waren de gegevens een 'eye-opener' voor Gudmundsson.

''Misschien is het wel goed dat je niks cadeau krijgt''
Het talent heeft ondanks zijn verbeterpunten wel het gevoel dat hij dicht tegen het eerste elftal aan zit en dat hem genoeg wordt aangereikt: "Heel veel trainers van PSV hebben in de internationale top gespeeld. Er was een moment dat ze in mijn schoenen stonden, ze weten dus heel goed waar ze over praten. Misschien is het wel goed dat je niks cadeau krijgt, dat motiveert je nog meer van jezelf te vragen."

Gudmundsson maakte eerder dit seizoen al zijn debuut, tegen NAC. PSV stelde een portret op van de jongeling: