Van Persie heeft geen spijt van uitspraak: Play-offs blijven doel

Robin van Persie blijft vertrouwen houden in de spelersgroep van SC Heerenveen, ondanks de teleurstellende start van het seizoen. Na de 3-0 nederlaag van Heerenveen tegen NEC staan de Friezen op de zestiende plek in de Eredivisie, een positie die zou leiden tot nacompetitie voor degradatie. Toch blijft Van Persie optimistisch over de kansen van zijn team en gelooft hij nog steeds dat Heerenveen de play-offs om Europees voetbal kan bereiken.

"Deze nederlaag is erg vervelend"

In gesprek met Voetbal International uitte Robin van Persie zijn teleurstelling over de nederlaag in Nijmegen. Zijn ploeg kwam wederom vroeg op achterstand, een terugkerend probleem dit seizoen. "Los van de eerste vijf minuten speelden we ook een goede eerste helft," zei Van Persie. Hoewel Heerenveen enkele kansen creëerde, ontbrak het aan efficiëntie in de afronding.

De lat moet hoger

Van Persie benadrukte dat hij meer had verwacht van de wedstrijd, vooral na een goede trainingsweek. "We moeten niet te snel tevreden zijn. Onze standaard, onze lat, die moet hoger liggen," aldus de oefenmeester. Volgens Van Persie moeten de spelers beseffen dat de lat hoger moet om hun doelen te bereiken. Hij hoopt dat iedereen binnen de club net zo teleurgesteld is over de nederlaag als hijzelf.

Play-offs blijven het doel

Ondanks de tegenvallende prestaties staat Van Persie nog steeds achter zijn eerdere uitspraken over de doelstelling van Heerenveen. Afgelopen vrijdag sprak hij nog zijn hoop uit om een plek in de play-offs voor Europees voetbal te bemachtigen, en mogelijk zelfs directe plaatsing voor Europa. "Ik geloof in deze groep," benadrukte Van Persie na de nederlaag tegen NEC. Hij weet dat er hard gewerkt moet worden om dat doel te bereiken: "Het gaat erom dat je wel de duels speelt en wint. Op cruciale momenten ging NEC daar beter mee om dan wij."