Lassina Traoré hoopt op kans bij Ajax 1: "Je moet je daar bewust van zijn en wachten op jouw dag"

Lassina Traoré is momenteel de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie met 13 doelpunten. De speler van Jong Ajax hoopt dit vol te kunnen houden. "Ik denk dat het goed voor mij is. Ik moet blijven vechten voor deze positie tot het einde van het seizoen. Ik ben klaar voor die race", zegt de international van Burkina Faso tegen de officiële kanalen van Ajax.

Traore traint met Ajax 1, maar speelt de wedstrijden voor Jong Ajax. De aanvaller vindt dit best lastig. "Je moet je opnieuw aanpassen aan je teamgenoten op een wedstrijddag. Maar de manier van spelen is bij het eerste en het tweede elftal hetzelfde. Dat maakt het makkelijker. Er spelen meer spelers van het eerste elftal mee en dat helpt mij veel."

"Ik hoop dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan"
Met zijn huidige prestaties probeert Traore indruk te maken op de technische staf van het eerste. "Dat is natuurlijk het doel. En dan hoop ik dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan. Het belangrijkste is om plezier te hebben in het voetballen en doen wat ik kan. Dan komt de rest vanzelf."

De concurrentie bij het eerste elftal is niet mals, weet de spits. "De concurrentie is sterk. Je hebt natuurlijk Dusan Tadic, de aanvoerder. Dan is er ook nog Klaas-Jan Huntelaar. Hij is ook een hele grote. Maar daar moet je je van bewust zijn en wachten op jouw dag. Voetbal is als volgt: Op een dag zal ik daar staan en dan is er een andere jonge jongen die wil spelen. En die zal zeggen: ‘Traoré staat daar’. Zo gaat het nou eenmaal."