UEFA onverbiddelijk: "Ook geen Roma-fans in Rotterdam"

Feyenoord neemt het deze maand twee keer op tegen AS Roma en bij beide duels zijn geen uitsupporters welkom, dat maken de Rotterdammers bekend. Het hing al een tijdje in de lucht dat er geen Nederlandse fans naar Italië mochten, maar dat dit andersom nu ook het geval is komt redelijk uit het niets.

"Het leek geruime tijd een haalbaar scenario dat er 1200 uitsupporters naar de wedstrijd mochten gaan in Rome, maar uiteindelijk beslisten de Italiaanse autoriteiten anders. De UEFA heeft daarop vandaag laten weten dat er dan ook geen Italiaanse supporters naar Rotterdam mogen komen", stelt Feyenoord op de clubwebsite.

Voetbalfeest

Feyenoord en de gemeente Rotterdam wilden in eerste instantie wel 'gewoon' Roma-supporters toelaten: "De afgelopen periode is er veelvuldig overleg geweest met AS Roma en de UEFA om de opties te bespreken. Daarbij was de inzet van de club en de gemeente om uitsupporters aanwezig te laten zijn in De Kuip en er een prachtig voetbalfeest van te maken."

Door het besluit van de UEFA komen er extra kaartjes vrij voor fans van Feyenoord. In eerste instantie moesten de vakken naast het uitvak namelijk leeg blijven in verband met veiligheid. Nu kunnen er ook kaartjes worden verkocht voor deze plekken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers