Driessen vindt dat plan Van Gaal geblokkeerd moet worden: "De KNVB moet dat niet toelaten"

Hoewel Louis van Gaal sinds zijn aanstelling als bondscoach van Oranje vooral 4-3-3 speelt, is Valentijn Driessen bang dat hij straks tijdens het WK in Qatar overschakelt naar een 5-3-2, als Nederland zich tenminste weet te plaatsen. Driessen stelt in zijn column voor De Telegraaf dat de KNVB moet ingrijpen als Van Gaal inderdaad dit systeem wil hanteren.

"In Qatar wil hij de boel omgooien naar 5-3-2. Volgens Van Gaal hoeft hij spelers niet van de transformatie te overtuigen. Ze geloven in hem. Als ware hij de messias. 5-3-2 is zijns inziens op het lijf van de internationals geschreven. En als het niet draait – zoals vaak op het bronzen WK 2014 in Brazilië – dan heeft hij het 4-3-3 achter de hand om het half verdronken kalf te redden."

Van Gaal verloochent Oranje-identiteit

"Van Gaal is als bondscoach ambassadeur van het Nederlandse voetbal. De KNVB zou het niet moeten toelaten dat hij de identiteit van ons voetbal structureel verloochent en te grabbel gooit. Maar wat valt er van directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma te verwachten? Weinig tot niets.Oranje speelt met Van Gaal op het WK dus 5-3-2 om met 4-3-3 te ontsnappen aan uitschakeling," eindigt Driessen cynisch.

Zorgt dit voor een nieuwe clash tussen beide heren?