Ajax-revelatie maakt geen indruk op Van Basten: “Met zijn kousen halfhoog”

Marco van Basten heeft in de uitzending van Rondo zijn ongenoegen geuit over de invalbeurt van Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger mocht al in de eerste helft invallen tijdens het bezoek aan AZ, want Anton Gaaei werd vroegtijdig naar de kant gehaald door John van ’t Schip.

Ahmetcan Kaplan

De fans zagen Kaplan, die vrijwel direct na zijn komst verschillende blessures opliep, juist als een verademing in de laatste linie van de Amsterdammers. Volgens San Marco had de Turk zijn rentree anders aan moeten pakken. "Dan valt die in en zie ik hem spelen met zijn kousen halfhoog… Je bent twee jaar geblesseerd geweest, je komt erin als verdediger en draagt geen scheenbeschermers."

Scheenbeschermers

"Dat is toch een beetje gek, toch? Ik zie geen scheenbeschermers", aldus een verbaasde Van Basten. Ronald de Boer reageert door te zeggen dat scheenbeschermers een vereiste zijn, maar volgens zijn collega is het niet goed te praten. Hij draagt de scheenbeschermers op een manier die je niet echt beschermt. Dat is toch gek? Als je verdediger bent en je moet erin duiken, terwijl je geblesseerd bent geweest, dan moet je toch geen risico nemen met jezelf? Dat vond ik heel vreemd", besluit hij.