Alles over Andries Noppert, doelman van Oranje en SC Heerenveen

Spelerspaspoort van Andries Noppert (7 april 1994, SC Heerenveen).

Spelersloopbaan Noppert

Noppert doorliep de gehele jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar zijn debuut in de hoofdmacht bleef uit. Medio 2014 maakte de doelman de overstap naar NAC Breda, waar hij op 22 april 2016 debuteerde in het betaald voetbal. In de thuiswedstrijd tegen Almere City (1-1) verving hij de door familieomstandigheden afwezige Jelle ten Rouwelaar. Een doorbraak in het Rat Verlegh Stadion kwam er echter niet.

In januari 2018 liet NAC Breda Noppert transfervrij vertrekken naar Foggia, dat uitkomt in de Serie C. Na anderhalf jaar kwam er een einde aan het Italiaanse avontuur van Noppert, waarna hij mocht aansluiten bij FC Dordrecht. In juli 2020 eindigde de verbintenis bij De Schapekoppen en zat Noppert zonder club.

Een half jaar later ging de nuchtere Fries aan de slag bij Go Ahead Eagles. Na een goede periode in de Adelaarshorst verkaste hij naar zijn oude liefde SC Heerenveen, waar hij al vanaf het begin de vaste man onder de lat is.

Spelersloopbaan van Andries Noppert (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

De (vorige, oude) clubs van Andries Noppert

Spelersloopbaan Andries Noppert

Nederlands elftal

Van clubloos tot debuut in het Nederlands elftal. De opmars van Noppert is bijzonder te noemen. De doelman had eind 2020 geen werknemer en behoorde twee jaar later, in september 2022, voor het eerst in zijn carrière tot de selectie van Oranje. Op 11 november werd Noppert door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor het WK in Qatar. Tijdens het WK in Qatar wordt hij begeleid door keeperstrainer Frans Hoek. Op het wereldkampioenschap voetbal maakte hij zijn debuut voor Oranje in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Senegal. 

Kijk: Louis van Gaal imiteert celebration Noppert

Heeft Noppert een vriendin?

Noppert heeft al negen jaar een relatie met Sarena. Het stel is in 2019 getrouwd en heeft in maart 2022 hun eerste kindje verwelkomd, Daan Noppert.

Opvallend feitje: Andries Noppert is de langste speler ooit op een WK

Bijnaam Andries Noppert, de Toren van Joure

In de eerste helft van het seizoen 2022/23 toonde Noppert bij sc Heerenveen meermaals zijn kwaliteiten. Zo hield hij geregeld de nul en was hij met diverse reddingen van waarde voor de club. In die periode kreeg Noppert door zijn lengte de bijnaam De Toren van Joure of Tower from De Jouwer.