Internationale media pakken uit met Super League: "Het staat op instorten"

Het nieuws over de Super League maakt de tongen los bij de internationale sportmedia. Op alle covers van de Spaanse, Italiaanse en Franse kranten wordt uitgebreid stilgestaan bij de ineenstorting van de nieuwe competitie.

De Spaanse krant El Mundo Deportivo verwijst met een knipoog naar de Brexit vanwege de uittocht van de Engelse clubs. De Super League wordt 'Florentino's project' genoemd, verwijzend naar Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. "Een spoedoverleg tussen de twaalf clubs eindigt met de naderende dood van het project", schrijft de krant.

internationale media over de super league

Spaanse deelnemers Super League

Marca schrijft de Super League ook toe aan Pérez. "Super belachelijk", valt er in koeienletters te lezen op de cover. Er wordt ook al naar de komende dagen gekeken, waarin Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid mogelijk in de problemen komen vanwege hun deelname aan de competitie. De krant ziet het Super League-kaartenhuis in elkaar storten.

In Italië wordt er niet alleen gesproken over Pérez, maar ook over Juventus-voorman Andrea Agnelli. "Zij staan er alleen voor. Zes Engelse clubs zeggen gedag tegen de Super League, Barcelona laat de leden stemmen en de clubs uit Milaan wachten af", schrijft La Gazzetta dello Sport, dat kopt met 'de super ontsnapping' van de Engelse clubs.

Super League-soap

Het Franse L'Équipe geeft een eigen draai aan de Super League-soap door aan te geven waarom er zoveel weerstand is. De sportkrant haalt een voorbeeld aan uit de Coupe de France. Amateurclub Rumilly Vallières was dinsdag in de kwartfinale van het toernooi te sterk voor Ligue 2-club Toulouse. "Dát is voetbal", schrijft de Franse sportkrant.