Deze (voormalige) PSV’ers staan aan de vooravond van (top)transfer

De Europese campagne van PSV. Die eindigde in de achtste finale tegen Borussia Dortmund, levert buiten veel geld ook interesse van het buitenland op. In dit artikel lees je welke spelers uit de huidige selectie en van vorig seizoen komende zomer een mooie overstap kunnen maken.

Joey Veerman

Hij is één van de uitblinkers van de selectie van hoofdtrainer Peter Bosz: Joey Veerman. De Volendammer bereikte via FC Volendam en sc Heerenveen de Eredivisie-top en groeide stap voor stap uit tot steunpilaar van de Brabanders. Na 2,5 jaar kan hij deze zomer de deur van het Philips Stadion achter zich sluiten en eerder dit seizoen bedankte de middenvelder ook voor een contractverlenging bij PSV. Voetbal International sprak eerder van interesse uit Duitsland, Spanje, Italië en Engeland.

Johan Bakayoko

De Belgische vleugelaanvaller was vorige zomer al prioriteit van een aantal clubs. Vooral Brentford FC, dat uitkomt in de Premier League, toonde concrete interesse en deed zelfs een aanbieding. Zij waren bereid om een bedrag rond de 40 miljoen euro neer te tellen voor Bakayoko, maar de speler weigerde om te vertrekken uit Eindhoven. PSV was bereid mee te werken, maar de international van België was vastberaden om met prijzen af te sluiten in Nederland.

Jarrad Branthwaite

Jarrad Branhwaite kwam in de transferzomer van 2022 op huurbasis naar PSV. Hij zette zijn krabbel onder een huurovereenkomst van één seizoen en speelde hij 36 duels in het rood-wit. Al snel wilden de Eindhovenaren de Engelse verdediger definitief overnemen en in januari werd het eerste bod al afgewezen door Everton FC.

In mei van 2023 werd bekend dat de Premier League-ploeg een bedrag van 13,5 miljoen euro verlangde, maar daar wilde en kon PSV niet aan voldoen. Met bekerwinst op zak keerde hij terug bij Everton en daar is hij dit seizoen basisspeler in de grootste competitie van de wereld. Momenteel gaat Manchester United naar verluidt 70 miljoen euro bieden, terwijl ook Real Madrid gekoppeld is aan zijn diensten…

Xavi Simons

Eén van de grootste talenten van Nederlandse bodem is Xavi Simons. Hij vertrok op jonge leeftijd naar FC Barcelona en ontwikkelde zich daar tot groot talent. Dat leverde de 20-jarige smaakmaker een mooie overstap op naar Paris Saint-Germain. Ook hij kwam in de transferzomer van 2022 over. PSV haalde Simons transfervrij naar Eindhoven en daar tekende hij een contract voor vijf seizoenen. Dat verliep echter heel anders, want na één seizoen, twee prijzen, 20 treffers en twaalf assists keerde hij terug naar Frankrijk.

Via PSG werd hij direct uitgeleend aan het Duitse RB Leipzig en ook in de Duitse Bundesliga maakt de Oranje-international furore. In de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid toonde hij tot twee keer toe zijn klasse. RB Leipzig wil hem definitief overnemen, maar in de Franse media ontpoppen zich ook geruchten over interesse van absolute wereldtop.

Sávio

De Braziliaanse vleugelaanvaller speelde slechts 723 minuten in het shirt van de Brabanders en maakte daarin niet veel indruk. Vooral in de Keuken Kampioen Divisie speelde hij namens Jong PSV, want in de hoofdmacht van de Brabanders speelde Sávio slechts 150 minuten. Een seizoen later werd hij door het Franse ESTAC Troyes verhuurd aan Girona FC, dat dit seizoen weergaloos presteert. Na afloop van het huidige seizoen gaat de Braziliaans international een absolute toptransfer maken naar Manchester City. Fabrizio Romano maakte al melding van een done deal.