Godts dolblij na eerste maanden in Amsterdam: "Dit is dus waar Ajax voor staat"

De 17-jarige Mika Godts staat pas enkele maanden onder contract bij Ajax, maar hij heeft inmiddels al wel zijn eerste minuten gemaakt voor het eerste elftal van de Amsterdammers. Tijdens de verloren bekerfinale mocht de jonge Belg invallen, om deze invalbeurt later te bekronen met een gemaakte strafschop tijdens de strafschoppenserie. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Godts over zijn Ajax-carrière tot nu toe.

"Het gaat er hier een stuk harder aan toe dan in Genk", vertelt Godts tegen de Belgische krant. "In mijn spel stop ik eel lef, want ik ben iemand die om de bal vraagt om dan direct de tegenstander op te zoeken." Ook naast het veld laat Godts deze gedrevenheid zien, daarbij laat hij zich niet stoppen door de statussen van sommige spelers: "Ik ga hier niet dingen naar Tadic schreeuwen, maar als ik iets zie dat ik beter kan, dan vertel ik hem dat gewoon."

Godts had zelf ook niet verwacht dat hij nu al zijn eerste minuten zou maken voor de Ajax-selectie: "Dit is dus waar Ajax voor staat. Hier ligt nog meer focus op het doorstromen van de jeugdspelers dan bij Genk." De Belg geniet met name van de werkwijze bij Ajax: "Soms weet ik pas een uurtje van tevoren of ik met Ajax 1 of Jong Ajax meetrain, dat zet je met beide benen op de grond."