Vijf redenen waarom Feyenoord dit seizoen kampioen wordt...

Door de klinkende 0-4 overwinning op PSV en de 3-1 thuis tegen Heerenveen doet Feyenoord weer helemaal mee bovenin de Eredivisie. Het geloof is terug in Rotterdam-Zuid en het gaat voortvarend voor trainer Arne Slot en zijn team. De vraag is nu: kan Feyenoord daadwerkelijk mee gaan doen om de titel. Wij geven je vijf redenen waarom Feyenoord kampioen wordt dit seizoen.

1) Arne Slot wint altijd van topclubs

Coach Arne Slot speelde als coach vijf keer tegen een topclub in de Eredivisie. Hij won alle vijf de wedstrijden en het doelsaldo van al die wedstrijden bij elkaar is 14-0. Hij won twee keer van zowel Ajax als PSV, en één keer van Feyenoord. Bijzonder goede statistieken dus voor Slot, waar Feyenoord-fans blij van zullen worden. Als kampioen moet je ten slotte van iedereen kunnen winnen.

Zo won Arne Slot als trainer van AZ van Ajax (1 maart 2020)

2) Overwinning op PSV in september

Als Feyenoord in september bij PSV wint, wordt het kampioen, want zo ging het in 1999 en 2017 ook. In 2017, het laatste kampioensjaar, won Feyenoord met 0-1 in Eindhoven door een goal van Eric Botteghin. In 1999 won Feyenoord met 2-1 in het Philips Stadion. De doelpunten kwamen toen van Peter van Vossen en Julio Cruz, nadat André Ooijer de score had geopend oor de thuisclub.

3) Feyenoord staat defensief goed

De Rotterdammers kregen dit seizoen pas drie tegengoals in de Eredivisie, allemaal in de enige verloren wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1). Feyenoord kreeg geen enkele tegengoal uit open spel. De eerste twee goals kwamen uit een corner, de laatste goal kwam uit een strafschop. Tegen Willem II, Go Ahead Eagles en PSV werd de nul gehouden. Ook in de eerste Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa kreeg Feyenoord geen goal tegen.

4) Feyenoord is sterk in eigen huis

Eigenlijk is het altijd wel zo, maar Feyenoord is heel sterk in eigen huis. De Rotterdammers verloren pas twee keer dit kalenderjaar: op 9 april tegen Ajax (0-3) en in januari van AZ (2-3). Het is geen toeval dat Feyenoord in het jaar dat er geen fans mochten komen dramatisch presteerde. Als er één club de supporters hard nodig heeft, is het Feyenoord wel. Vanaf 25 september mag De Kuip weer vol zitten. Een extra boost voor de Rotterdammers?

5) Jonge spelers breken door onder Slot

Feyenoord heeft genoeg jonge talenten rondlopen en met Arne Slot heeft het een trainer die wel weet hoe hij talenten moet ontwikkelen. Onder anderen Owen Wijndal en Myron Boadu braken bij AZ door onder Arne Slot. Wie weet wat er kan gebeuren als Naoufal Bannis, Lennard Hartjes of Ramon Hendriks ineens de sterren van de hemel zullen spelen in Rotterdam...

Feyenoord-doelman vertrekt