'Labyad stuurde berichten na mishandeling naar ploeggenoot': 'Hij heeft gekregen man'

In de mishandelingszaak rondom Zakaria Labyad lijkt nieuw bewijs te zijn gevonden. RTL Boulevard onthulde maandagavond WhatsApp-gesprekken van Labyad van vlak na de vermeende mishandeling van aannemer Hocein Zouhri. Labyad zou berichten hebben gestuurd naar teamgenoot Noussair Mazroui.

labyad

Zo valt er volgens RTL Boulevard, dat de berichten in handen heeft, te lezen: ‘Zes man in tien minuten vanuit Utrecht. Hij heeft gekregen man. Politie kwam. Wahed gekke kale gozer. Hij zei: ‘Als je je bek opentrekt tegen hen, ben je helemaal van mij’. Labyad zou de berichten na de mishandeling hebben gestuurd naar 'Nous'. In oktober van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Labyad verhoord werd als verdachte in een mishandelingszaak uit juli 2020.

Naast de aangifte tegen Labyad, wil de juridisch adviseur van aannemer Zouhri ook Ajax aanspreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.  Dat zegt Karim Aachboun tijdens de uitleningen van RTL Boulevard. “Als Ajax zijnde heb je ook de verantwoordelijkheid als het gaan om voetballers die ook een rolmodel zijn in de Nederlandse samenleving. De voetballers hebben veel fans, veel volgers op Instagram en als zij denken dat het voetbal hiermee kan wegkomen, denk ik dat je daarmee ook een verkeerd signaal afgeeft.”

Mishandeling Labyad

Eerder deze maand waren er nog nieuwe ontwikkelingen rondom de mishandelingszaak van Labyad. Zouhri zou niet alle beelden van het incident in handen krijgen. Wel zou er één minuut aan beeldmateriaal zijn, waarin een man, leunend tegen een auto, omringd wordt door meerdere mannen en klappen incasseert. Na een paar seconden zou een man het groepje verlaten. Hierbij zou het om Labyad gaan.

Net binnen