Perez haalt hard uit naar Onana en Ajax: "Ajax had een statement moeten maken"

Kenneth Perez vindt André Onana 'schofterig'. De geschorste goalie weigert zijn contract te verlengen en dat valt niet goed bij de analist. Naast zijn kritiek op de doelman moet de Ajax-leiding het ook ontgelden,

Perez begint zijn verhaal door te stellen dat 'spelers te veel macht hebben'. "Dat moeten supporters accepteren", aldus de oud-speler van onder meer Ajax, PSV en AZ bij Dit Was Het Weekend. De Deen richt zich vervolgens tot Ajax. "Als een speler zich zo schofterig gedraagt richting een club, in dit geval Ajax, dan vind ik het een zwaktebod dat hij wordt ingeschreven voor de Champions League en als ik Erik ten Hag hoor, misschien nog gaat keepen ook".

"Onana is ontzettend geholpen door Ajax, ondanks dat hij de veroorzaker is van zijn schorsing. Ajax heeft hem aan alle kanten geholpen, zijn salaris uitbetaald, geholpen met de rechtszaak... En dan is Onana's antwoord: nee sorry, ik ga niet verlengen en ga transfervrij weg".

Toch lijkt het erop dat de Kameroener niet afgeschreven is. "Ik vind het een zwaktebod dat ze hem alsnog in de armen sluiten en hem inschrijven voor de Champions League. Voordat je het weet, staat hij ook nog onder de lat. Dan ligt de macht volledig bij de spelers en is de regie compleet weg. Dit is blijkbaar de realiteit. Ajax had een statement moeten maken: je blijft tot het einde van je contract hier, maar speelt geen minuut meer".

Feyenoord-doelman vertrekt