De 5 grootste Nederlandse keepersblunders van seizoen 2015/16

Willem II-doelman Kostas Lamprou was één van de keepers die het voorbije weekend vreselijk in de fout ging. Feyenoord kreeg daardoor een doelpunt cadeau van de kleine Griek. Het bleek zelfs de enige goal van de wedstrijd en de Tilburgers hadden de punten juist nu zo hard nodig. 

Weekend van de fouten 

Ook PSV kreeg een doelpunt in de schoot geworpen toen Cambuur-keeper Leonard Nienhuis na een verkeerde terugspeelbal een corner wilde voorkomen, maar de bal prompt inleverde bij Adam Maher. De middenvelder profiteerde dankbaar.

Zo door het seizoen heen hebben we meer slecht, gek en opvallend keeperswerk gezien en daarom maakten we een overzichtje met de vijf grootste blunders.

Jasper Cillessen

Vergelijkbaar met de fout van Nienhuis van afgelopen weekend, was de blooper van Ajax-goalie Jasper Cillessen tegen sc Heerenveen. De international deed er alles aan een verdwaalde terugspeelbal binnen te houden, maar de bal kwam dankzij zijn verkeerde aanname precies in de voeten van spits Mitchell Te Vrede, die het buitenkansje benutte.

Bram Castro 

Heracles Almelo leek eind vorig jaar op weg naar een bekerstunt tegen landskampioen PSV, maar bij een 2-1 voorsprong gooide een onbegrijpelijke misser van keeper Bram Castro roet in het eten. Hij sloeg een ongevaarlijke voorzet zijn eigen doel in, PSV was terug in de wedstrijd en de Almeloërs verloren uiteindelijk met 2-3.

Kees Heemskerk

FC Den Bosch had zomaar in de halve eindstrijd van het bekertoernooi kunnen en misschien zelfs moeten staan. De Bosschenaren leidden in de kwartfinale met 2-0 tegen VVSB, maar de thuisploeg gaf het volledig weg tegen de amateurs uit Noordwijkerhout. Die stuntploeg plaatste zich uiteindelijk, mede dankzij deze enorme blunder van Den Bosch-keeper Kees Heemskerk, voor de halve finale.

Joël Drommel

Hij is nog niet zo lang keeper, omdat hij jarenlang veldspeler was. Joël Drommel viel dit seizoen vooral op door zijn aparte manier van duiken - hij landde vaak op zijn buik - en het ontbrak hem nog al eens aan lef. Een goed voorbeeld daarvan was de 3-1 tijdens de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente, waarin de jonge doelman zich kinderlijk liet wegzetten (in de video vanaf 1:00).

Kevin Begois

Kevin Begois stond tijdens PEC Zwolle - Ajax volledig verkeerd opgesteld toen Mitchell Dijks een ogenschijnlijk mislukte voorzet gaf. De sluitpost van de Zwollenaren schatte de bal ook nog eens helemaal verkeerd in, waarna Amin Younes wel heel simpel voor 0-1 kon zorgen.