Valentijn Driessen vreest voor toekomst Frank de Boer bij Oranje: "Kan hem de kop kosten"

Valentijn Driessen stelt in De Telegraaf dat het sentiment rondom het Nederlands elftal negatiever dan ooit is. Het matige optreden tegen Schotland (2-2) is één van de redenen, net als de vele (communicatieve) blunders van Frank de Boer. Of de bondscoach het nog weet om te draaien, vraagt Driessen zich af.

"Het vergrootglas ligt op Oranje. Zelfs een verspreking is groot nieuws. Waar bondscoach Frank de Boer Queensy Menig zei, bedoelde hij Quincy Promes. Het ging los en niet alleen op social media, ook de traditionele media hakten er grof op in. Normaal wordt de bondscoach een slip of the tongue vergeven, maar de communicatieblunders vormen een patroon. Ze zorgen voor een vliegwieleffect betreffende negativiteit."

'Kan De Boer zomaar de kop kosten'

"Alles komt op het bordje van De Boer terecht. Het congé bij achtereenvolgens Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United wordt erbij gehaald. Twijfel over zijn capaciteiten en functioneren als bondscoach heeft hij nog lang niet kunnen wegnemen. De focus lijkt niet optimaal, veel keuzes vallen te betwisten, spelers verkondigen openlijk hun grieven en de stemming wordt zuurder en zuurder. De negatieve spiraal waarin hij nu terecht is gekomen, kan hem zomaar de kop kosten. Verder moet hij snel gaan winnen."