Scherpen kijkt niet uit naar treffen met PSV: "Is voor ons een hele zware opgave"

Kjell Scherpen verkaste deze window naar het Oostenrijkse Sturm Graz, maar is daardoor niet helemaal uit het oog verdwenen van Nederland. Hij treft PSV namelijk in de derde voorronde van de UEFA Champions League en ziet die loting niet als gunstig.

In gesprek met De Telegraaf blikt de sluitpost vooruit op het tweeluik met de ploeg uit Eindhoven. "We konden meer goede ploegen loten, maar met PSV treffen we wel de beste van de mogelijke tegenstanders. Het is voor ons een heel zware opgave. PSV is favoriet, maar het is voor ons een mooie uitdaging om te kijken hoe we ons kunnen meten met een team als PSV", aldus Scherpen.

Hij helpt Peter Bosz alvast met de voorbereiding op zijn analyse van de opponent, want de dpelman noemt twee ploeggenoten met potentie en geeft duiding aan de speelstijl. "We hebben een goede middenvelder; Alexander Prass. Die is zeer talentvol. Die gaat zeker nog stappen maken. In de aanval hebben we Manprit Sarkaria. Dat is ook een heel goede speler. Maar de grote kracht van Sturm Graz is de teamgeest. Het team is heel goed op elkaar ingespeeld en deze zomer grotendeels intact gebleven."

"Het is geen Hollandse School, het is vrij direct", gaat hij verder. "Het spel gaat in Oostenrijk op en neer en teams willen de bal zo snel mogelijk bij de goal van de tegenstander krijgen. Maar er zit wel een goed idee en een systeem achter." PSV en Sturm Graz treffen elkaar eerst in het Philips Stadion.